Kulturno leto u Jagodini je manifestacija koja postoji već 12 godina. Ova kulturna manifestacija oživela je zaboravljene narodne večernje igranke i zabavu. Nedeljom uveče u izletištu Potok, prisustvuje veliki broj ljudi. Svi vole da prošetaju i uživaju u programu, od najmlađih do najstarijih.

Manifestacija Kulturno leto, traje od maja do polovine septembra. Program je raznovrstan i kao takav, prilagođen je svim uzrastima, a uz to je visokog umetničkog kvaliteta. Jer, sam Kulturni centar Jagodine se zalaže da organizuje kvalitetan program i podari mladima i starima jedno lepo i kulturno leto, čime su svi oduševljeni i raduju se svim događajima ove manifestacije.

Program je organizovan vikendom, subotom i nedeljom od 20 časova. Uz koncerte narodne, zabavne, klasične i etno muzike, česti gosti programa su trubači, folklor grupe, pozorišne predstave, brojni književnici kao i operski pevači.

Raznovrsnost programa omogućavam svakom posetiocu da uživa. Veliki broj razdraganih i širokih osmeha su dokaz da svi uživaju u dobrom i kvalitetnom programu i druženju.

Divno je da naš grad živi i diše, odiše kulturom i da se ovakve manifestacije željno iščekuju. Ljudi izlaze iz svojih domova kako bi proveli kvalitetno vreme sa prijateljima. Zato, srećni smo što se možemo pohvaliti ovakvom organizacijom i velikim brojem posetilaca.

Renovirana letnja scena u Potoku ima 1.500 sedećih mesta, koja su tokom leta puna, što je velika radost i poziv da se ovakve manifestacije održavaju iz godine u godinu.

Ako još uvek niste posetili naš grad, ne propustite još jedno kulturno leto, dođite, uživajte sa nama i zabavite se.