Započnite dan u Jagodini šetnjom gradskim parkom i uživajte u čarima izletišta Potok. Svi koji su se makar jednom prošetali ovim jagodinskim parkom opisali su ga kao pravu oazu zelenila i cveća. Što on zaista i predstavlja.

Svi volimo da prošetamo i uživamo u prirodi koja je čarobna na ovom mestu. Tokom cele godine park je posećen. Jer je pravi simbol grada, mesto koje je uređeno stazama za šetnju, klupama, ljuljaškama i klackalicama za decu kao i letnjom pozornicom i sistemom fontana koja je dugačka 122 metara. U okviru parka se takođe nalazi veštački vodopad koji je velika atrakcija za fotografisanje.

Pored svežeg vazduha, žubora vode, lepe hladovine u vrućim letnjim danima, ovde možete napraviti pravi piknik. Malo dublje u srcu parka gde se možete osamiti postoje uređene kućice za piknik kao i mogućnost za roštiljanje u prirodi. Šta više možete poželeti od jednog parka. Odmor za vikend sa decom je savršen u prirodi. Savršen u parku koji ima i prirodni izvor gde možete koristiti svežu vodu koja neprestano teče. Pored toga, nedaleko od ulaza u park, nalazi se letnja scena gde se tokom divnih letnjih dana održavaju zabavni programi, i za mlade i za stare. Tako da je dan u ovom parku i više nego zabavan.

Međutim, ako vam je potreban mir u prirodi, gde možete čitati knjigu družiti se sa porodicom i prijateljima, na brdu u parku vam je takav odmor zagarantovan. Cvrkut ptica je muzika koja će vas opustiti. Ako se uželite zabave, samo nekoliko metara niže nalazi se restoran, letnja scena koja je bogata programom i zabavlja najmlađe a i one starije. Šetalište je divno uređeno koje prati fontana i žubor vodopada.

Sve je tu za jedan savršeno iskorišćen dan. Na vama je samo da ste dobro raspoloženi i okruženi dobrim društvom, jer priroda i atmosfera ovog gradskog parka je živa i vesela.

Kakav je utisak ovaj park ostavio na vas? Pišite nam u komentaru.